Vynikajúci, vláčny jogurtovo-kokosový koláčik, pošteklí Vaše chuťové poháriky!

Reklamy

RECEPT

Vynikajúci, vláčny jogurtovo-kokosový koláčik, pošteklí Vaše chuťové poháriky!

INGREDIENCIE na cesto

  • 7 vajec

  • 140g hladká múka

  • 100g kryštálový cukor

  • 50g potravinársky škrob

  • 5PL olej

  • 1bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 300g grécky jogurt kokosový(alebo aj biely)

  • 500ml smotana na šľahanie

  • 1bal. želatína + voda

  • 150g strúhaný kokos

  • cukor podľa chuti

INGREDIENCIE na sirup

  • 100ml voda

  • 2PL med

POSTUP

  • V miske si zmiešame múku, škrob a prášok do pečiva. V druhej mise metličkou vymiešame žĺtky s olejom. Z bielok a cukru si vyšľaháme tuhý sneh.

  • Postupne do snehu zašľaháme žĺtky zmiešané s olejom. Nakoniec vareškou primiešame sypké suroviny.

  • Hlboký plech(25x30) vymastíme, vysypeme múkou, rozotrieme pripravené cesto a dáme piecť pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.

  • Pripravíme si krém. Smotanu vyšľaháme do tuha, pridáme jogurt, prešľaháme. Želatínu dáme na 10min. napučať do vody(podľa návodu na obale), napučanú želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli a postupne ju primiešame do krému. Nakoniec pridáme strúhaný kokos a zmiešame.

  • Upečený korpus prerežeme vodorovne na polovicu, spodný korpus potrieme sirupom, natrieme polovicu krému, druhý korpus z vnútornej strany, priložíme na koláč a rozotrieme druhú polovicu krému.

  • Nakoniec bohato posypeme strúhaným kokosom a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: @riucagatesteretetetraditionale