Tento výborný koláč sme ako deti milovali!
Reklamy
Vynikajúci koláč, ktorý patrí k sviatočným dňom „METROVÝ KOLÁČ“
RECEPT
Tento výborný koláč sme ako deti milovali!
Vynikajúci koláč, ktorý patrí k sviatočným dňom "METROVÝ KOLÁČ"
Tento výborný koláč sme ako deti milovali!
Vynikajúci koláč, ktorý patrí k sviatočným dňom „METROVÝ KOLÁČ“
Tento výborný koláč sme ako deti milovali!
Vynikajúci koláč, ktorý patrí k sviatočným dňom "METROVÝ KOLÁČ"
5 vajec
240g hladká múka
240g kryštálový cukor
1 bal. prášok do pečiva
1dl voda
3PL olej
2PL kakao
štipka soli
400ml mlieko
250g maslo
1bal. puding v prášku punčový
2PL kryštálový cukor
rumová aróma
200g čokoláda
50ml olej
Bielky so štipkou soli vyšľaháme na sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, za stáleho miešania pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vodu. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
Formy na srnčí chrbát(2ks) si vymastíme, vysypeme múkou. Pripravené cesto si rozdelíme na 2 polovice. Jednu polovicu cesta nalejeme do pripravenej formy. Do druhej polovice cesta pridáme kakao, dobre premiešame a vylejeme do druhej formy.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút. Upečené prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť.
Pripravíme si krém. Mlieko 300ml dáme variť do hrnca. V 100ml mlieka rozmiešame pudingový prášok, cukor a pár kvapiek rumovej arómy, po zovretí vylejeme k mlieku a uvaríme si puding. Za občasného miešania necháme ochladiť, do vlažného pudingu vmiešame maslo izbovej teploty a dáme na chvíľu do chladničky.
Upečené cestá si nakrájame podľa "srnčieho vzoru" a striedavo zlepíme svetlé a tmavé cesto vychladnutým krémom.
Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s olejom a polejeme na hotový koláč, necháme stuhnúť a odložíme na pár hodín do chladu. Na záver koláč nakrájame šikmo, aby sme mali pekný rez.
Dobrú chuť!
Nechajte sa inšpirovať! Každý týždeň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
* Súhlasím so zásadami ochrany osobných údajov.