Väčšina koláčov si pri príprave vyžaduje čas a skúsenosti. Ak vám chýba jedno alebo druhé, táto piškóta bude pre vás ako stvorená.

Reklamy

Nielenže skvele vyzerá a chutí, ale predovšetkým je mimoriadne rýchla a jednoduchá na prípravu.

Tu je veľmi rýchla piškóta s kefírom - nadýchaná, vzdušná, ľahká!

Recept na piškótový koláč s kefírom

Ingrediencie:

  • múka - 3 šálky;
  • kefír - 0,5 litra;
  • vajcia - 2 kusy;
  • cukor - 2 šálky alebo menej;
  • sóda - 1 zrovnaná lyžica;
  • olej – 2 polievkové lyžice

Ako urobiť piškótový koláč s kefírom

Nalejte kefír do veľkej misy, pridajte sódu bikarbónu, vajcia, cukor, múku a rastlinný olej. Najprv pridajte sódu do kefíru, dobre premiešajte, počkajte na reakciu a potom pridajte ďalšie produkty.

Ak polievate piškótu šľahačkou alebo nejakou sladkou smotanou, pridajte do cesta menej cukru.

Vyšľahajte mixérom do hladka.

Nalejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C, kým nie je piškóta suchá.

Táto piškóta sa skvele hodí ako základ na krémovú tortu alebo ju môžete jednoducho navrstviť s džemom.

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!