Jemný kakaový koláč s maslovým krémom, ktorý sa topí v ústach!

Reklamy

Vynikajúca krémová pochúťka, ktorou nik nepohrdne!

RECEPT

Jemný kakaový koláč s maslovým krémom, ktorý sa topí v ústach!

Vynikajúca krémová pochúťka, ktorou nik nepohrdne!

INGREDIENCIE na cesto

  • 6 vajec

  • 5PL kryštálový cukor

  • 5PL hladká múka

  • 2PL kakao

  • 1čl prášok do pečiva

  • 100ml uvarenej čiernej kávy

INGREDIENCIE na krém

  • 400ml mlieko

  • 1 žĺtok

  • 4PL kryštálový cukor

  • 4PL hladká múka

  • 4PL kakao

  • 300g  maslo

  • 4PL práškový cukor

INGREDIENCIE na polevu

  • 220g mliečna čokoláda

  • 1/2PL maslo

POSTUP

  • Bielky s polovicou cukru vyšľaháme na sneh. Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru a vmiešame do snehu. Nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Pripravíme si krém. Mlieko, kryštálový cukor, žĺtok a múku zmiešame a na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

  • Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme, pridáme kakao a nakoniec po lyžiciach zašľaháme vychladnutý krém.

  • Upečený koláč prerežeme na 3 časti. Na spodný plát natrieme polovicu krému, priložíme druhý plát, ktorý pokvapkáme uvarenou vychladnutou kávou, natrieme druhú polovicu krému a priložíme tretí plát.

  • Na polevu si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom, natrieme na koláč a necháme stuhnúť!

  • Dobrú chuť!

Zdroj: nagyireceptje.hu