Lahodný punčovo-kokosový dezert, ideálny na sviatočné dni!

Reklamy

Chutný, vláčny koláčik, u nás veľmi obľúbený!

RECEPT

Lahodný punčovo-kokosový dezert, ideálny na sviatočné dni!

Chutný, vláčny koláčik, u nás veľmi obľúbený!

INGREDIENCIE cesto

  • 8 vajec

  • 400g práškový cukor

  • 380g polohrubá múka

  • 6PL voda

  • 1 bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na 1. krém

  • 1 marhuľový kompót (750ml)

  • 150g ríbezľový džem

  • rum

INGREDIENCIE na 2. krém

  • 250g maslo

  • 250ml mlieko

  • 200g práškový cukor

  • 125g kokos

  • 1ks vanilkový cukor

  • kokos na posypanie

POSTUP

  • V mise si vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom. Pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame sneh z bielkov.

  • Pripravené cesto rozdelíme na 2 polovice a upečieme si 2 pláty.

  • Jeden plát rozmrvíme, pridáme rozmixovaný marhuľový kompót aj so šťavou, trochu rumu, pár kvapiek potr. farbiva a dobre premiešame.

  • Druhý plát pokvapkáme rumom, potrieme lekvárom a navrstvíme pripravenú plnku.

  • Na kokosovú plnku si dáme do hrnca variť mlieko, privedieme k varu, pridáme kokos, chvíľu povaríme a necháme vychladnúť. Maslo si vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny.

  • K maslu primiešame kokosovú zmes a rovnomerne rozotrieme na koláč. Nakoniec posypeme kokosom, alebo nastrúhame čokoládu.

  • Dobrú chuť!