Vynikajúci, krémový, kokosový koláč s lahodným vanilkovým krémom „RAFFAELLO REZY“

Reklamy

Výborný krémový zákusok, vhodný aj na sviatočné dni!

RECEPT

Vynikajúci, krémový, kokosový koláč s lahodným vanilkovým krémom "RAFFAELLO REZY"

Výborný krémový zákusok, vhodný aj na sviatočné dni!

INGREDIENCIE na kokosové cesto

  • 5 bielok

  • 150g kryštálový cukor

  • 150g strúhaný kokos

  • 2PL polohrubá múka

  • 1bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na kakaové cesto

  • 5 bielok

  • 150g kryštálový cukor

  • 150g mleté vlašské orechy

  • 3PL kakao

  • 2PL polohrubá múka

  • 1bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 10 žĺtok

  • 400ml mlieko

  • 200g kryštálový cukor

  • 2ks vanilkový puding

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 250g maslo

  • 150g mascarpone

  • strúhaný kokos, čokoláda na ozdobu

POSTUP

  • Kokosové cesto - bielka s cukrom vyšľaháme do tuhej peny. V mise si zmiešame múku s práškom do pečiva a kokosom a zľahka vmiešame do snehu.

  • Plech (32x23) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Kakaové cesto - z bielok a cukru si vyšľaháme sneh a zľahka k nemu primiešame zmiešané suché suroviny. Upečieme rovnakým spôsobom ako kokosové cesto.

  • Pripravíme si krém - v troche mlieka metličkou rozmiešame puding, cukor, van. cukor a žĺtky. Zvyšné mlieko dáme variť do hrnca, po zovretí prilejeme žĺtkovú zmes a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.

  • Maslo vyšľaháme do peny, pridáme mascarpone a postupne zašľaháme vychladnutý puding.

  • Na kokosové cesto natrieme polovicu pripraveného krému, prikryjeme ho kakaovým cestom, natrieme druhú polovicu krému, ozdobíme strúhaným kokosom a čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: webcukraszda.hu