Jemný, vláčny koláčik s bohatou kokosovou plnkou!

Reklamy

Lahodný, voňavý dezert s vynikajúcim kokosovo-maslovým krémom, ktorý sme si veľmi obľúbili!

RECEPT

Jemný, vláčny koláčik s bohatou kokosovou plnkou!

Lahodný, voňavý dezert s vynikajúcim kokosovo-maslovým krémom, ktorý sme si veľmi obľúbili!

INGREDIENCIE na cesto

  • 7 vajec

  • 14PL kryštálový cukor

  • 14PL studená voda

  • 14PL hladká múka

  • 2PL kakao

  • 1/2bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 300ml mlieko

  • 200g maslo

  • 150g kryštálový cukor

  • 100g  strúhaný kokos

  • 3PL krupica

  • 1čl vanilkový extrakt

  • práškový cukor na posypanie

POSTUP

  • Bielky so štipkou soli vyšľaháme na penu. Postupne k nim po častiach zašľaháme cukor a potom po lyžiciach vodu.

  • V druhej mise si vyšľaháme žĺtky, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame a zľahka vmiešame k snehu

  • Pripravené cesto rozdelíme na 2 časti, k jednej pridáme 2PL kakaa, zmiešame a obe cestá upečieme na plechu(20x30) vystlanom papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 35 minút a po upečení necháme vychladnúť.

  • Príprava krému: mlieko privedieme k varu, za stáleho miešania pridáme krupicu, potom cukor a maslo a uvaríme krém. Odstavíme z ohňa a pridáme strúhaný kokos s vanilkovým extraktom, zmiešame a necháme vychladnúť.

  • Na kakaový korpus natrieme vychladnutý krém, prikryjeme bledým korpusom a dáme chladiť na pár hodín do chladničky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: csaladireceptkonyv.hu