Obyčajný, jednoduchý ale veľmi chutný a vďaka smotanovej zálievke vláčny jablkovo-orechový koláčik!

Reklamy

Šťavnatý jablkovo-orechový koláčik, ktorý pohladí Vaše chuťové poháriky!

RECEPT

Obyčajný, jednoduchý ale veľmi chutný a vďaka smotanovej zálievke vláčny jablkovo-orechový koláčik!

Šťavnatý jablkovo-orechový koláčik, ktorý pohladí Vaše chuťové poháriky!

INGREDIENCIE na cesto

  • 200g polohrubá múka

  • 180g kryštálový cukor

  • 3 vajcia

  • 2PL kakao

  • 1dcl mlieko

  • 1dcl olej

  • 1 prášok do pečiva

INGREDIENCIE na posýpku

  • 6 veľkých jabĺk

  • 150g vlašské orechy

INGREDIENCIE na smotanovú zálievku

  • 250ml smotana na šľahanie

  • 80g cukor

  • 2 vajcia

  • 1 vanilínový cukor

  • 100g čokoláda na varenie

POSTUP

  • Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme ostatné suroviny a zmiešame na cesto.

  • Vymastíme a vysypeme plech a pripravené cesto doň vylejeme.

  • Jablká si očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle, orechy si nasekáme.

  • Na cesto navrstvíme postrúhané jablká, posypeme nasekanými orechmi a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15 minút.

  • Zatiaľ si pripravíme smotanovú zálievku. Vymiešame vajcia s cukrom, prilejeme smotanu a zmiešame.

  • Koláč vyberieme, polejeme ho pripravenou smotanovou zmesou a dáme dopiecť. Pečieme ešte približne 15 minút pri teplote 180 stupňov.

  • Upečený koláč polejeme roztopenou čokoládou a necháme vychladnúť.

  • Dobrú chuť!