Vynikajúci, krehký tvarohový dezert so snehovou perinkou! Božské pokušenie, ktorému ťažko odolať!

Publikované: 2 februára 2024Prečítané: 4026Značky: , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Vynikajúci, krehký tvarohový dezert so snehovou perinkou! Božské pokušenie, ktorému ťažko odolať!

RECEPT

Vynikajúci, krehký tvarohový dezert so snehovou perinkou! Božské pokušenie, ktorému ťažko odolať!

INGREDIENCIE na cesto

  • 350g polohrubá múka

  • 180g maslo

  • 100g kryštálový cukor

  • 4 žĺtky

  • 1 vanilínový cukor

  • 10g prášok do pečiva

  • 2PL citrónová šťava + nastrúhaná kôra z 1/2 citróna

INGREDIENCIE tvarohovú plnku

  • 750g hrudkovitý tvaroh

  • 130g kryštálový cukor

  • 1 vajce

  • 1 vanilínový cukor (alebo vanilkový extrakt 1čl)

  • nastrúhaná kôra z 1/2 citróna

INGREDIENCIE na snehovú perinku

  • 10 vaječných bielkov

  • 400g práškový cukor

  • 40g kukuričný škrob

POSTUP

  • Do misy preosejeme múku s práškom do pečiva, pridáme soľ, zmiešame. V miske si metličkou zmiešame žĺtky s cukrom a vanilkou, pridáme k nim citrónovú šťavu a kôru a zmes vlejeme do sypkých surovín. Nakoniec pridáme maslo a ručne vymiesime cesto.

  • Na plnku mixérom zmiešame tvaroh, cukor, vanilku, vajce a kôru z citróna.

  • Plech(36x24) vystelieme papierom na pečenie, na dno plechu rovnomerne poutláčame cesto alebo si cesto rozvaľkáme a preložíme na plech a dáme predpiecť pri teplote 180 stupňov 7-8minút.

  • Vyberieme z rúry, navrstvíme a zarovnáme tvarohovú plnku a dáme späť do rúry. Pečieme ďalej 20 minút.

  • Vyberieme z rúry, navrstvíme a zarovnáme tvarohovú plnku a dáme späť do rúry. Pečieme ďalej 20 minút.

  • Z bielok si v kovovej mise vyšľaháme sneh, pridáme škrob, práškový cukor a 3 minúty prešľaháme. Potom vložíme misu nad hrniec s vriacou vodou a nad parou šľaháme 6-8 minút.

  • Pripravený sneh rovnomerne rozotrieme na tvarohovú plnku, koláč vrátime späť do rúry, teplotu stiahneme na 100 stupňov a sušíme v rúre ešte približne 15-20 minút.

  • Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: viccmagazin.com

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!