Dokonalá kombinácia ingrediencií! Zloženie je jednoduché, príprava rýchla a efekt výborný! Podľa mňa sú to najchutnejšie fašírky bez mäsa!

Mäsu sa nevyhýbam, ale tieto kotlety jem vždy s chuťou! A určite si ich obľúbia aj vegetariáni a tí, ktorí sa postia!

Recept na najlepšie fašírky bez mäsa

Ingrediencie:

  • Ovsené vločky - 100 g
  • Kapusta - 400 g
  • Huby (surové alebo mrazené) - 400 g
  • Cibuľa - 1 ks
  • Cesnak - 1 strúčik
  • Soľ - 1 lyžička
  • Sladká mletá paprika - 1 lyžička
  • Čierne korenie - podľa chuti
  • Olej
  • Strúhanka

Príprava:

1. Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou a necháme 10 minút lúhovať.

2. Na panvici na oleji speníme nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme nastrúhanú kapustu. Hotová hmota by sa mala ochladiť na izbovú teplotu.

3. Huby nakrájame nadrobno a smažíme, kým sa tekutina neodparí. Na samom konci pridajte trochu soli a korenia.

4. Teraz v miske zmiešajte kapustu, huby, ovsené vločky, strúhaný cesnak, sladkú papriku, soľ a mleté ​​čierne korenie. Hmotu miesime, kým nie je úplne homogénna.

5. Potom mokrými rukami vytvarujeme fašírky a z oboch strán ich obalíme v strúhanke.

6. Rezne opečieme na oleji dozlatista na strednom ohni 5 minút z jednej strany.

7. Po prevrátení opekáme 2 minúty, potom prikryjeme pokrievkou a smažíme ďalšie 3 minúty. Pri tomto spôsobe vyprážania budú kotlety dobre pripravené.

Kotlety sú veľmi chutné! Môžu sa podávať s čerstvou zeleninou, ryžou, krúpkami, zemiakmi a prípadne omáčkou!

Kapusta a huby sa k sebe veľmi hodia! Fašírky sú naozaj veľmi chutné!

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!