Najlepšie fašírky pod slnkom si pripravíte BEZ MÄSA. Lacné, jednoduché a neuveriteľne chutné
Zdieľať článok na socialných sieťach
Dokonalá kombinácia ingrediencií! Zloženie je jednoduché, príprava rýchla a efekt výborný! Podľa mňa sú to najchutnejšie fašírky bez mäsa!
Mäsu sa nevyhýbam, ale tieto kotlety jem vždy s chuťou! A určite si ich obľúbia aj vegetariáni a tí, ktorí sa postia!
Recept na najlepšie fašírky bez mäsa
Ingrediencie:
- Ovsené vločky - 100 g
- Kapusta - 400 g
- Huby (surové alebo mrazené) - 400 g
- Cibuľa - 1 ks
- Cesnak - 1 strúčik
- Soľ - 1 lyžička
- Sladká mletá paprika - 1 lyžička
- Čierne korenie - podľa chuti
- Olej
- Strúhanka
Príprava:
1. Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou a necháme 10 minút lúhovať.
2. Na panvici na oleji speníme nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme nastrúhanú kapustu. Hotová hmota by sa mala ochladiť na izbovú teplotu.
3. Huby nakrájame nadrobno a smažíme, kým sa tekutina neodparí. Na samom konci pridajte trochu soli a korenia.
4. Teraz v miske zmiešajte kapustu, huby, ovsené vločky, strúhaný cesnak, sladkú papriku, soľ a mleté čierne korenie. Hmotu miesime, kým nie je úplne homogénna.
5. Potom mokrými rukami vytvarujeme fašírky a z oboch strán ich obalíme v strúhanke.
6. Rezne opečieme na oleji dozlatista na strednom ohni 5 minút z jednej strany.
7. Po prevrátení opekáme 2 minúty, potom prikryjeme pokrievkou a smažíme ďalšie 3 minúty. Pri tomto spôsobe vyprážania budú kotlety dobre pripravené.
Kotlety sú veľmi chutné! Môžu sa podávať s čerstvou zeleninou, ryžou, krúpkami, zemiakmi a prípadne omáčkou!
Kapusta a huby sa k sebe veľmi hodia! Fašírky sú naozaj veľmi chutné!
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!