Jemné, chutné škoricové slimáky s lahodnou krémovou polevou!
Sladké potešenie, ktoré Vám zlepší deň!
RECEPT
Jemné, chutné škoricové slimáky s lahodnou krémovou polevou!
Sladké potešenie, ktoré Vám zlepší deň!
490g hladká múka
7g sušené droždie
2 vajcia
1/2ČL soľ
50g kr. cukor
120ml teplá voda
120ml mlieko
60g maslo
na posýpku - 90g hnedý cukor + 1PL mletá škorica + 60g maslo
150g krémový syr Philadelphia
60g maslo
100g práškový cukor
1ČL vanilková esencia
Do vlažnej vody dáme droždie a cukor, premiešame a počkáme pár minút, kým sa drožie napení..Do misky si preosejeme múku, pridáme kvások, mlieko, vajcia, soľ a maslo..Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť..
Vykysnuté cesto postláčame päsťou a dáme na pomúčenú dosku.
Pripravíme si posýpku. Na posýpku si zmiešame cukor s plnou lyžicou škorice.
Cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme mäkkým maslom a posypeme posýpkou. Opatrne zrolujeme a nakrájame na rovnaké kúsky.
Zapekaciu misu alebo hlboký plech vytrieme maslom a uložíme do nej hniezda, prikryjeme a necháme 1/2 hodiny podkysnúť.
Podkysnuté dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.
Zatiaľ si pripravíme polevu. V mise zmiešame syr s maslom, cukrom a vanilkovou esenciou.
Po upečení necháme len chvíľku vychladnúť a ešte horúce slimáky polejeme polevou.
Dobrú chuť!
Nechajte sa inšpirovať! Každý týždeň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
* Súhlasím so zásadami ochrany osobných údajov.