Výborný zákusok s jemným maslovo-vanilkovým krémom „FALOŠNÝ KRÉMEŠ“

Reklamy

Krehký koláčik s lahodným krémom, ktorý sa topí v ústach!

RECEPT

Výborný zákusok s jemným maslovo-vanilkovým krémom "FALOŠNÝ KRÉMEŠ"

Krehký koláčik s lahodným krémom, ktorý sa topí v ústach!

INGREDIENCIE na cesto

  • 350g ovsené vločky

  • 150g ananás

  • 3 vaječné bielky

  • 60g kryštálový cukor

  • 1ks vanilkový cukor

INGREDIENCIE na krém

  • 1l mlieko

  • 2bal. zlatý klas

  • cukor podľa chuti

  • 1,5PL polohrubá múka

  • 1 žĺtok

  • 1 vanilínový cukor

  • 50g maslo

POSTUP

  • V mise si zmiešame sypké suroviny na cesto. Pridáme vajce, zmäknuté maslo a rukami spracujeme. Nakoniec postupne prilievame vlažné mlieko podľa potreby, tak aby sme dostali hladké polomäkké cesto.

  • Rozdelíme ho na 3 časti, každú vyvaľkáme na veľkosť plechu(20x30) a upečieme na obrátenom plechu. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 8 - 10 minút.

  • Upečené cesto by malo mať bledo žltú farbu, je veľmi krehké, preto s ním manipulujeme opatrne.

  • Pripravíme si krém. Mlieko so zlatým klasom uvaríme rovnako ako puding. Keď začne hustnúť, primiešame múku, cukor podľa chuti a povaríme 2-3minúty. Hotový krém odstavíme z ohňa a do pomerne horúceho krému vmiešame žĺtok(krém nesmie byť príliš horúci). Nakoniec vmiešame maslo.

  • Polovicu ešte teplého krému natrieme na spodný plát, priložíme druhý plát, natrieme druhú polovicu kréme a na vrch koláča priložíme tretí plát, ktorý mierne pritlačíme. Prikryjeme utierkou a necháme odpočívať 2-3h. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: nagyireceptje.hu