Výborný obed či večera – palacinky plnené kuracím ragú so smotanovou omáčkou!

Publikované: 29 januára 2024Prečítané: 303Značky: , , , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Výborný obed či večera – palacinky plnené kuracím ragú so smotanovou omáčkou!

RECEPT

Výborný obed či večera - palacinky plnené kuracím ragú so smotanovou omáčkou!

INGREDIENCIE na palacinky

  • 200g hladká múka

  • 200ml mlieko

  • 300ml sýtená minerálka

  • 1 vajce

  • 3PL olej

  • soľ

INGREDIENCIE na plnku

  • 500g kuracie mäso

  • 1 veľká cibuľa

  • 50g ementál

  • 1PL kyslá smotana

  • olej

  • soľ, korenie

INGREDIENCIE na smotanovú omáčku

  • 100ml smotana na varenie

  • 100ml kyslá smotana

  • 100g ementál

  • soľ, korenie

POSTUP

  • Všetky suroviny na palacinky mixérom zmiešame a upečieme na panvici.

  • Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na troche oleja, pridáme na kocky nakrájané mäso a dochutíme soľou, korením.

  • Keď je mäso opečené, vmiešame kyslú smotanu, odstavíme z ohňa a pridáme nastrúhaný syr.

  • Palacinky naplníme mäsom, zrolujeme a poukladáme tesne vedľa seba do vymastenej zapekacej misy.

  • Smotanu na varenie, kyslú smotanu a strúhaný syr zmiešame, ak chceme pridáme korenie, nalejeme na palacinky a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10-13 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!