Výborný dezert, za ktorý Vás pochvala neminie „JABLKOVÝ KRÉMEŠ“

Reklamy

Výborný dezert, vhodný aj na sviatočný stôl!

RECEPT

Výborný dezert, za ktorý Vás pochvala neminie "JABLKOVÝ KRÉMEŠ"

Výborný dezert, vhodný aj na sviatočný stôl!

INGREDIENCIE na cesto

  • 600g polohrubá múka

  • 250g margarín/maslo

  • 50g práškový cukor

  • 2 vajcia

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 1bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na vanilkový krém

  • 500ml mlieko

  • 150g kryštálový cukor

  • 2bal. vanilkový puding v prášku

  • 2 žĺtky

  • 250g maslo

INGREDIENCIE na jablkovú plnku

  • 1,5kg jablká

  • 250ml voda

  • 2bal. vanilkový puding

  • 2PL maslo

  • 1/2čl mletá škorica

  • kryštálový cukor podľa chuti

POSTUP

  • Všetky suroviny na cesto zmiešame dohromady a rukami vypracujeme. Rozdelíme ho na 3 časti. Každú cesto si vyvaľkáme na veľkosť plechu.

  • Plech vymastíme, vysypeme múkou a postupne upečieme všetky 3 cesta, pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Necháme vychladnúť.

  • Vanilkový krém - z mlieka, cukru, pudingov a žĺtok si uvaríme hustý krém. Za občasného premiešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo izbovej teploty.

  • Jablková plnka - jablká očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle a podusíme v hrnci s maslom, cukrom a škoricou. Vo vode si rozmiešame pudingy, prilejeme k jablkám a zavaríme. Jablkovú plnku necháme vychladnúť.

  • Na vychladnutý plát navrstvíme jablkovú plnku, priložíme druhý plát, navrstvíme a zarovnáme pudingový krém a nakoniec priložíme tretí plát. Necháme pár hodín stuhnúť v chladničke a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: webcukraszda.hu