Výborný dezert s bohatým gaštanovým krémom a šľahačkou „GAŠTANOVÉ REZY“, ktorým určite zožnete úspech!
Reklamy
RECEPT
Výborný dezert s bohatým gaštanovým krémom a šľahačkou "GAŠTANOVÉ REZY", ktorým určite zožnete úspech!
Výborný dezert s bohatým gaštanovým krémom a šľahačkou „GAŠTANOVÉ REZY“, ktorým určite zožnete úspech!
Výborný dezert s bohatým gaštanovým krémom a šľahačkou "GAŠTANOVÉ REZY", ktorým určite zožnete úspech!
6 žĺtok
6 bielok
12PL hladká múka
12PL práškový cukor
6PL voda
2PL kakao
1dl olej
1ks prášok do pečiva
štipka soli
500g gaštanové pyré
300ml mlieko
200g zmäknuté maslo
150g práškový cukor
1 vanilkový puding
rum
300ml smotana na šľahanie
2bal. stužovač
1PL práškový cukor
čokoláda na ozdobu
V mise si zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a štipku soli.
Žĺtky s cukrom vymiešame, pomaly pridávame olej, vodu a vymiešame do penista.
K žĺtkom pridáme sypké suroviny a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielok.
Plech vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme pripravené cesto a upečieme. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 25 - 30 minút.
1. krém - maslo vymiešame s cukrom, pridáme gaštanové pyré a rum podľa chuti.
Z mlieka a pudingu si uvaríme hustý krém, necháme vychladnúť a vmiešame do gaštanového krému. Pripravený krém natrieme na vychladnutý korpus.
Smotanu, cukor a stužovač si vyšľaháme, natrieme na gaštanový krém a posypeme strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!
Nechajte sa inšpirovať! Každý týždeň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
* Súhlasím so zásadami ochrany osobných údajov.