Výborný jablkový koláčik s jemnou smotanovou plnkou „Charlotte“, vhodný aj na výnimočné dni!

Reklamy

Receptov na tento koláč je niekoľko, no tento je u nás ten NAJ!

RECEPT

Výborný jablkový koláčik s jemnou smotanovou plnkou „Charlotte“, vhodný aj na výnimočné dni!

Receptov na tento koláč je niekoľko, no tento je u nás ten NAJ!

INGREDIENCIE na cesto

  • 250g hladká múka

  • 110g maslo

  • 1 žĺtok

  • 1,5PL ľadová voda

  • 1PL cukor

  • štipka soli

INGREDIENCIE na plnku

  • 100g kyslá smotana

  • 150g smotana na šľahanie

  • 2 vajcia

  • 50g cukor

  • 3 jablká

  • škorica

POSTUP

  • V mise ručne spojíme múku s jemne nasekaným maslom. Pridáme vodu, žĺtok, soľ a cukor a vypracujeme cesto, cesto by malo byť elastické.

  • Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto a uložíme ho do formy vystlanej papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou a uložíme do chladničky na 30 minút.

  • Na plnku si zmiešame kyslú smotanu s cukrom a so šľahačkovou smotanou.

  • Vajíčka rozšľaháme vidličkou a pridáme ich ku smotane.

  • Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníka a narežeme na tenké plátky. Posypeme ich škoricou.

  • Na pripravené cesto vo forme vylejeme smotanový krém a do neho naukladáme tenké plátky jabĺk cez seba, aby nám vytvorili vzor.

  • Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 35 - 40 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

  • Dobrú chuť!