Výborná kombinácia orechov, medu a škorice v mäkučkej roláde!

Reklamy

Vyskúšajte túto vynikajúcu medovo-orechovú roládu, ktorej odolá málokto!

RECEPT

Výborná kombinácia orechov, medu a škorice v mäkučkej roláde!

Vyskúšajte túto vynikajúcu medovo-orechovú roládu, ktorej odolá málokto!

INGREDIENCIE na cesto

  • 1 vajce

  • 2 hrnčeky hladká múka

  • 1/2 hrnčeka práškový cukor

  • 100g maslo

  • 4PL kyslá smotana

  • 1/4čl sóda bikarbóna

  • štipka soli

  • 1 vajce na potretie

  • mleté orechy na posypanie rolády

INGREDIENCIE na orechovú plnku

  • 1,5hrnčeka mletých vlašských orechov

  • 1/2 hrnčeka práškového cukru

  • 3PL med

  • 1/2čl mletá škorica

POSTUP

  • Všetky suroviny na cesto zmiešame dohromady(okrem vajca na potretie a zmesi na posypanie rolády) a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 4-5mm.

  • Vyvaľkané cesto potrieme medom, posypeme zmiešaným cukrom so škoricou a nakoniec posypeme mletými vlašskými orechmi.

  • Zvinieme cesto do rolády a potrieme rozšľahaným vajcom. Na vrch posypeme mleté orechy.

  • Pripravenú roládu dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a nakrájame.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: nagyireceptje.hu