Jednoduchý, no veľmi chutný makový koláč s citrónovou polevou, ktorý sa hodí pripraviť kedykoľvek!

Reklamy

RECEPT

Jednoduchý, no veľmi chutný makový koláč s citrónovou polevou, ktorý sa hodí pripraviť kedykoľvek!

INGREDIENCIE

  • 200g hladkej múky

  • 100g roztopené maslo

  • 100ml smotana na šľahanie

  • 30g mak

  • 4 vajcia

  • 1ČL prášok do pečiva

  • kôra a šťava z 2 citrónov

  • štipka soli

INGREDIENCIE na polevu

  • 200g práškový cukor

  • 50g maslo

  • 50ml citrónová šťava

POSTUP

  • Vajíčka s cukrom a štipkou soli vyšľaháme do peny.

  • Pridáme ostatné suroviny na cesto a dobre zmiešame.

  • Formu na bochník si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme do nej pripravené cesto.

  • Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 45 minút.

  • Po upečení necháme chlebík vychladnúť a až potom vyklopíme z formy.

  • Polevu pripravíme zmiešaním citrónovej šťavy, cukru a zmäknutého masla.

  • Natrieme polevou chlebík a ozdobíme orechmi, kandizovaným ovocím, makom a pod.

  • Dobrú chuť!