Tip na chutný obed alebo večeru „bravčové mäso na japonský spôsob“ v pikantnej sladkokyslej omáčke!

Reklamy

Pripravte si na obed alebo večeru toto úžasne šťavnaté lahodné mäsko s pikantnou chuťou!

RECEPT

Tip na chutný obed alebo večeru "bravčové mäso na japonský spôsob" v pikantnej sladkokyslej omáčke!

Pripravte si na obed alebo večeru toto úžasne šťavnaté lahodné mäsko s pikantnou chuťou!

INGREDIENCIE

  • 750g bravčová panenka

  • 60ml sójová omáčka

  • 4 strúčiky cesnaku

  • 2PL med

  • 1PL olej

  • 1čl čili omáčka

  • 0,5čl mleté čierne korenie

  • na posypanie - jarná cibuľka, petržlenová vňať

POSTUP

  • V hlbokej mise si zmiešame čili omáčku s medom. Pridáme pretlačený cesnak, sójovú omáčku a všetko dohromady zmiešame.

  • Mäso si nakrájame na plátky, vložíme do pripravenej marinády a odložíme na 20 minút.

  • Na rozohriatej panvici s olejom opečieme mäso z oboch strán. Keď máme mäso opečené, do panvice nalejeme zvyšnú marinádu a dusíme ešte 5 - 8 minút.

  • Hotové mäso posypeme jarnou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou.

  • Môžeme podávať s ryžou alebo zeleninou.

  • Dobrú chuť!