Jemný kokosový korpus, kakaová piškóta a lahodný žĺtkový krém „BENÁTSKE REZY“!

Reklamy

Výborný koláčik, vhodný aj na výnimočné príležitosti!

RECEPT

Jemný kokosový korpus, kakaová piškóta a lahodný žĺtkový krém "BENÁTSKE REZY"!

Výborný koláčik, vhodný aj na výnimočné príležitosti!

INGREDIENCIE na kokosový korpus

  • 6 bielok

  • 6PL cukor krupica

  • 6PL polohrubá múka

  • 1čl prášok do pečiva

  • 100g strúhaný kokos

INGREDIENCIE na kakaovú piškótu

  • 4 vajcia

  • 4PL cukor krupica

  • 90g polohrubá múka

  • 1PL kakao

  • 1čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 6 žĺtok

  • 100g cukor krupica

  • 30ml mlieko + 50ml mlieko

  • 15g kukuričný škrob

  • 250g maslo

INGREDIENCIE na polevu

  • 200g čokoládová poleva

POSTUP

  • KOKOSOVÝ KORPUS: Bielky vyšľaháme so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor. Nakoniec zľahka vareškou vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kokos.

  • Plech(25x35) vystelieme papierom na pečenie, rozotrieme pripravené cesto a dáme predpiecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov 10 minút.

  • KAKAOVÉ CESTO: Bielky vyšľaháme so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor. Potom po jednom pridáme žĺtky a nakoniec vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Cesto rozotrieme na predpečený kokosový korpus a vrátime späť do rúry. Pečieme ešte 15 minút pri teplote 180 stupňov.

  • KRÉM: V nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom, prilejeme 30ml mlieka a prešľaháme. V 50ml mlieka rozmiešame kukuričný škrob, prilejeme k žĺtkovej zmesi a uvaríme hustú kašu. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

  • Maslo vyšľaháme do peny a po častiach k nemu zašľaháme vychladnutú kašu. Hotový krém rozotrieme na korpus.

  • Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a rozotrieme na koláč.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: @BucatariaDeliciilor