Aromatická a chutná pečená hydina je vynikajúca v akejkoľvek forme: teplá namiesto rezňov a studená na sendviče. Zapamätajte si a vyskúšajte tento skvelý recept!

Reklamy

Veľmi univerzálny nápad na teplé a zároveň studené jedlo. Dobre drží tvar a konzistenciu. Dobre sa krája a nerozpadáva sa. Na večeru sa hodí k zemiakovej kaši a šalátu.

Môžeme podávať s omáčkou alebo mrkvou a hráškom. A ráno alebo večer si ho nakrájajte na chlebíčky namiesto údenín. Vaša rodina bude milovať túto kuraciu sekanú!

Ingrediencie:

  • Kuracie stehná vykostené - 1 kg.
  • Cibuľa - 200 g.
  • Cesnak - 3 strúčiky
  • Vajcia - 1 ks.
  • Krupica - 50 g.
  • Mlieko - 150 ml.
  • Sladká paprika - 1 lyžička.
  • Sušená bazalka - 0,5 lyžičky.
  • Soľ - 1 plochá lyžička
  • Čierne korenie
  • Paradajková omáčka alebo pretlak

Recept krok za krokom:

Mäso pomelieme. Kuracie stehná, cibuľu a cesnak prebehneme cez mlynček na mäso. Potom pridáme vajíčko, sladkú papriku, sušenú bazalku, krupicu, soľ a čierne korenie.

Zalejeme mliekom, premiešame a necháme 30-40 minút, aby krupica napučala.

Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, vložíme do nej mleté ​​mäso a dôkladne utlačíme, aby sme vytlačili prebytočný vzduch.

Formu vložíme do rúry predhriatej na 180 °C na 40 minút. Po uplynutí tejto doby vyberieme, potrieme paradajkovou omáčkou a vložíme späť do rúry na ďalších 10 minút.

Po upečení odstavte na 10 minút a potom podávajte. Perfektná a chutná alternatíva k bežným rezňom!

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!