Vyskúšajte recept na túto fajnovú marhuľovú omáčku, ktorá sa výborne hodí k mäsu a rybám.

Reklamy

Príjemná sladko-kyslo-korenistá chuť, ktorú si obľúbite!

RECEPT

Vyskúšajte recept na túto fajnovú marhuľovú omáčku, ktorá sa výborne hodí k mäsu a rybám.

Príjemná sladko-kyslo-korenistá chuť, ktorú si obľúbite!

INGREDIENCIE

  • 3kg marhule

  • 1,5kg sladká paprika

  • 5ks feferónky

  • 5ks feferónky

  • 2ks cesnak

  • 150g cukor

  • 2PL soľ

  • 2ČL chmeli suneli

  • 1/2ČL mletý muškátový orech

  • 1/2ČL kyselina citrónová

POSTUP

  • Marhule zbavíme kôstok, papriku očistíme a olúpeme cesnak.

  • Všetky suroviny - marhule, papriku, feferónky pomelieme mlynčekom alebo v mixéri.

  • Pripravenú zmes dáme do hrnca.

  • Pridáme cukor, soľ, muškátový orech a chmeli suneli.

  • Všetko dobre premiešame a privedieme k varu.

  • Zmes varíme na miernom ohni približne 20 minút.

  • Nakoniec pridáme pretlačený cesnak a kyselinu citrónovú a ešte minútu varíme.

  • Pripravenú omáčku rozmixujeme ponorným mixérom a opäť 3-5minút varíme.

  • Uvarenú zmes nalejeme do sterilizovaných pohárov a uzatvoríme viečkom.

  • Naplnené poháre zabalíme do deky alebo inej prikrývky až do vychladnutia.

  • Hotovo!