Dokonalá kombinácia lahodného kokosového krému a jemnej čokoládovej polevy, ktorú si zamilujete!

Reklamy

Vyskúšajte si pripraviť tento fantastický koláčik.

RECEPT

Dokonalá kombinácia lahodného kokosového krému a jemnej čokoládovej polevy, ktorú si zamilujete!

Vyskúšajte si pripraviť tento fantastický koláčik.

INGREDIENCIE na korpus

  • 125g maslo

  • 100g cukor

  • 2 vajcia

  • 40ml mlieko

  • 100g hladká múka

  • 3PL kakao

  • 1/2 prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 250ml mlieko

  • 100g strúhaný kokos

  • 100g maslo

  • 75g cukor

  • 50g krupica

  • 100g čokoláda + 100ml smotana na šľahanie

POSTUP

  • Mixérom vymixujeme vajíčka do nadýchanej peny.

  • Maslo si zmiešame mixérom spolu s cukrom.

  • K vyšľahaným vajíčkam pridáme zmiešané maslo s cukrom a šľaháme do hladka.

  • K zmesi pridáme preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva.

  • Nalejeme 40ml mlieka a všetko dohromady zmiešame.

  • Pripravené cesto by malo mať konzistenciu ako hustá kyslá smotana.

  • Formu vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme cesto.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

  • Po upečení necháme korpus vychladnúť.

  • Medzitým si pripravíme krém.

  • V hrnci si uvaríme z mlieka, cukru a krupice kašu.

  • Do vychladnutej kaše pridáme 100g mäkkého masla a vyšľaháme.

  • Do hladkej kaše pridáme strúhaný kokos a dobre zmiešame.

  • Vychladnutý korpus potrieme pripravenou kokosovou plnkou a dáme na hodinu do chladničky.

  • Nakoniec si pripravíme polevu.

  • Smotanu na šľahanie necháme zovrieť v hrnci.

  • DO nádoby si nalámeme horkú čokoládu.

  • Nalámanú čokoládu zalejeme horúcou smotanou a po chvíľke poriadne premiešame.

  • Vznikne nám jemná poleva, ktorú necháme pár minút chladnúť.

  • Pripravenú polevu rozotrieme na plnku a dáme ešte chladiť.

  • Dobrú chuť!