Pečená makrela so zeleninou je mäkká, krehká, veľmi šťavnatá a neuveriteľne chutná, bez špecifickej vône. Túto pochúťku musíte naozaj vyskúšať!

Reklamy

RECEPT

Pečená makrela so zeleninou je mäkká, krehká, veľmi šťavnatá a neuveriteľne chutná, bez špecifickej vône. Túto pochúťku musíte naozaj vyskúšať!

INGREDIENCIE

  • 2 makrely

  • 200 g kyslej smotany

  • 3 paradajky

  • 2-3 strúčiky cesnaku

  • 1 stredná cibuľa

  • 1 mrkva

  • 1 paprika

  • soľ, mleté ​​čierne korenie – podľa chuti

  • olej

POSTUP

  • Vypitvite rybu. Vyčistite vnútornosti a čiernu kožu zvnútra. Odstráňte hlavy, chvosty a plutvy. Umyte ich a osušte papierovými utierkami.

  • Očistenú rybu nakrájajte na 1,5-2 cm široké kúsky.

  • Cibuľu nakrájajte na kocky a mrkvu nastrúhajte na veľkom strúhadle. Vysmažte ich na malom množstve oleja.

  • Paradajky zbavte šupky a nakrájajte ich na kolieska. Papriku rozkrojte na polovicu. Očistite ju a každú polovicu papriky potom rozkrojte na 6 dielov. Pridajte k cibuli a opražte chvíľku.

  • Opečenú zeleninu rozložte na dno hlbokého plechu. Striedavo naaranžujte kúsky ryby, kolieska paradajok a papriky a postavte ich do zvislej polohy. Pokiaľ vám zostala nejaká zelenina, naaranžujte ju na okraj tácky.

  • Rybu a zeleninu posypte soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Potom ich potrite smotanou zmiešanou s cesnakom prelisovaným cez lis na cesnak.

  • Pečieme 30 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

  • Prajeme dobrú chuť!