Jemné orechové cesto s lahodným krémom „KRÁĽOVSKÉ REZY“!

Reklamy

Výborný koláčik, ktorý bude chutiť všetkým labužníkom!

RECEPT

Jemné orechové cesto s lahodným krémom "KRÁĽOVSKÉ REZY"!

Výborný koláčik, ktorý bude chutiť všetkým labužníkom!

INGREDIENCIE na svetlé cesto

  • 400g polohrubá múka

  • 250g zmäknuté maslo

  • 2 vaječné žĺtky

INGREDIENCIE na kakaové cesto

  • 6 vajec

  • 200g práškový cukor

  • 150g mleté vlašské orechy

  • 4PL kakao

  • 1čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 500ml mlieko

  • 2bal. vanilkový puding

  • 150g maslo

  • 150g práškový cukor

POSTUP

  • Múku, maslo a žĺtky rukami spracujeme na cesto, zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 2 hodiny do chladničky.

  • Zatiaľ si pripravíme kakaové cesto. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme kakao, mleté orechy, prášok do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielok.

  • Svetlé cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na 2 polovice. Jednu polovicu vyvaľkáme na pomúčenej doske, nakrájame na štvorce a upečieme na vymastenom plechu. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10-15 minút.

  • Druhú polovicu cesta rovnako vyvaľkáme, prenesieme do hlbšieho vymasteného plechu(25x40), na cesto rovnomerne rozotrieme pripravené kakaové cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35-40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Pripravíme krém. Z mlieka a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne k nemu vmiešame vychladnutý puding. Hotový krém natrieme na upečený bielo-hnedý vychladnutý korpus.

  • Na vrch koláča poukladáme štvorčeky upečeného bieleho cesta, nakrájame, posypeme práškovým cukrom a máme hotovo!

  • Dobrú chuť!

Zdroj: nagyireceptje.hu