Chutné a zdravé cuketové placky vhodné na raňajky alebo ľahkú večeru. Chutia výborne a navyše príprava je rýchla a jednoduchá.

Reklamy

RECEPT

Chutné a zdravé cuketové placky vhodné na raňajky alebo ľahkú večeru. Chutia výborne a navyše príprava je rýchla a jednoduchá.

Cuketu sadíme každý rok a vždy sa jej urodí hojne pre celú rodinu. Pestovanie cukety zvládne aj začiatočník, starostlivosť takmer žiadna a úroda veľmi bohatá. Obsahuje množstvo vitamínov, minerálov, vlákniny a tiež je obľúbená pre jej nízky obsah kalórií.  Zároveň pôsobí priaznivo na naše zdravie, zbavuje naše telo zápalu, udržuje zdravý krvný tlak, pomáha pri redukcii hmotnosti a mnoho ďalších.

Pripraviť ju môžete na rôzne spôsoby, od grilovania, pečenia, až po sladké koláčiky.

Vyskúšajte recept na zdravé cuketové placky, približné množstvo 3 porcie.

INGREDIENCIE

  • 300g cuketa

  • 1 vajce

  • 100g tvrdý syr

  • 40g hladkej múky

  • Soľ

  • Korenie

  • Petržlenová vňať

  • kôpor, bylinky podľa chuti

  • Olej na potretie panvice

POSTUP

  • Cuketu si olúpeme a odstránime z nej jadierka. Cuketu aj tvrdý syr nastrúhame na strúhadle a premiešame. Ak je cuketa príliš šťavnatá, treba ju trochu zbaviť šťavy cez sitko.

  • Ďalej pridáme trochu soli, korenie, nasekanú petržlenovú vňať s kôprom a všetko premiešame. Pridáme vajíčko a nakoniec pridáme hladkú múku.

  • Cesto by malo byť hustejšie ako keď robíte palacinky ale záleží to aj od cukety. Ak sa Vám zdá príliš riedke, pridajte ešte trochu múky.

  • Panvicu si potrieme olejom a dáme ju zohriať. Po rozohriatí si urobíme pomocou lyžice na panvicu urobíme malé placky a smažíme z každej strany 2 minúty.

  • Potom panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme opekať ešte cca 5-10 minút podľa potreby, aby sa suroviny dobre prepiekli.

  • Keď máme hotovo, môžeme podávať. Ak by sa placky zdali príliš mastné, dajte ich najskôr na papierové utierky aby vsali mastnotu.

  • Podávať môžete s čerstvou zeleninou, cesnakovým dresingom, prípadne kyslou smotanou.

  • Dobrú chuť