Lahodné, krehké koláčiky so škoricovými jabĺčkami!

Reklamy

Pripravte si tieto chutné koláčiky, ktoré nielen pekne vyzerajú, ale aj výborne chutia!

RECEPT

Lahodné, krehké koláčiky so škoricovými jabĺčkami!

Pripravte si tieto chutné koláčiky, ktoré nielen pekne vyzerajú, ale aj výborne chutia!

INGREDIENCIE na cesto

  • 250g hladká múka

  • 50g maslo

  • 1 vajce

  • 2PL kryštálový cukor

  • 2PL mlieko

  • 1 vanilínový cukor

  • 1čl prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE na jablkovú plnku

  • 2 veľké jablká

  • plátok masla

  • 2PL kryštálový cukor

  • 1čl mletá škorica

POSTUP

  • Očistené jablká nakrájame na malé kúsky. Na panvici roztopíme maslo pridáme jablká, posypeme cukrom, škoricou a chvíľku podusíme.

  • V mise si rozšľaháme vajíčko so štipkou soli a vanilínovým cukrom. K zmesi pridáme cukor, mlieko a rozpustené maslo. Nakoniec postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujeme si mäkké cesto.

  • Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto a vykrojíme si kolieska.

  • Na polovicu koliesok navrstvíme jablkovú plnku a koláčiky "zložíme"

  • Naplnené, pripravené koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!