Lahodný vláčny koláčik s jahodami a kyslou smotanou!

Reklamy

Rýchly, jednoduchý a veľmi chutný!

RECEPT

Lahodný vláčny koláčik s jahodami a kyslou smotanou!

Rýchly, jednoduchý a veľmi chutný!

INGREDIENCIE na cesto

  • 180g hladká múka

  • 100g maslo

  • 70g práškový cukor

  • 1 vajce

  • 1 vanilínový cukor

  • 1/2čl prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE na náplň

  • 300g kyslá smotana

  • 100g práškový cukor

  • 1 vajce

  • 1 vanilínový cukor

  • 1PL škrob

  • 1PL hladká múka

  • jahody

POSTUP

  • Maslo si vymiešame so štipkou soli a s cukrom do hladka. Pridáme preosiatu múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Rukami vymiesime mäkké, lepivé cesto.

  • Do formy dáme papier na pečenie, vystelieme dno a boky pripraveným cestom a odložíme do chladničky.

  • Na plnku si v mise zmiešame kyslú smotanu s cukrom, pridáme múku, škrob a premiešame. Nakoniec do zmesi vmiešame rozšľahané vajíčko.

  • Na cesto vo forme naukladáme jahody, zalejeme pripravenou plnkou a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.

  • Po 40 minútach vypneme rúru a koláč v nej ponecháme ešte 15 minút. Až potom koláč vyberieme a necháme úplne vychladnúť.

  • Dobrú chuť!