Krehký, jemný, veľmi chutný koláčik „LONDÝNSKE REZY“
Reklamy
Starý recept na jednoduchý, no výborný koláčik!
RECEPT
Krehký, jemný, veľmi chutný koláčik "LONDÝNSKE REZY"
Starý recept na jednoduchý, no výborný koláčik!
Krehký, jemný, veľmi chutný koláčik „LONDÝNSKE REZY“
Starý recept na jednoduchý, no výborný koláčik!
Krehký, jemný, veľmi chutný koláčik "LONDÝNSKE REZY"
Starý recept na jednoduchý, no výborný koláčik!
300g hladká múka
200g maslo
120g práškový cukor
6 žĺtkov
1/2bal. prášok do pečiva
marhuľový džem (na potretie)
200g mleté vlašské orechy
200g práškový cukor
80g nasekané vlašské orechy
6 bielkov
1ks vanilínový cukor
1čl mletá škorica
V mise si vypracujeme zo všetkých surovín cesto, ktoré odložíme aspoň na 30 minút do chladničky.
Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potrieme ho rovnomerne džemom.
Potrieme ho rovnomerne džemom.
Z bielok, cukru a vanilínového cukru ušľaháme tuhý sneh. Zľahka vmiešame mleté orechy a škoricu a nalejeme na cesto potreté lekvárom.
Vrch koláča posypeme nasekanými vlašskými orechmi a dáme piecť.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 15 minút, potom teplotu znížime na 170 stupňov a pečieme ešte 10 - 15 minút.
Dobrú chuť!
Nechajte sa inšpirovať! Každý týždeň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
* Súhlasím so zásadami ochrany osobných údajov.