Krehký, jemný, veľmi chutný koláčik „LONDÝNSKE REZY“! Starý recept na jednoduchý, no výborný koláčik!

Published On: 24 októbra 2023Views: 125331,1 min readTags: , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Krehký, jemný, veľmi chutný koláčik „LONDÝNSKE REZY“

Starý recept na jednoduchý, no výborný koláčik!

RECEPT

Krehký, jemný, veľmi chutný koláčik "LONDÝNSKE REZY"

Starý recept na jednoduchý, no výborný koláčik!

INGREDIENCIE na cesto

  • 300g hladká múka

  • 200g maslo

  • 120g práškový cukor

  • 6 žĺtkov

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • marhuľový džem (na potretie)

INGREDIENCIE na plnku

  • 200g  mleté vlašské orechy

  • 200g práškový cukor

  • 80g nasekané vlašské orechy

  • 6 bielkov

  • 1ks vanilínový cukor

  • 1čl mletá škorica

POSTUP

  • V mise si vypracujeme zo všetkých surovín cesto, ktoré odložíme aspoň na 30 minút do chladničky.

  • Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Potrieme ho rovnomerne džemom.

  • Potrieme ho rovnomerne džemom.

  • Z bielok, cukru a vanilínového cukru ušľaháme tuhý sneh. Zľahka vmiešame mleté orechy a škoricu a nalejeme na cesto potreté lekvárom.

  • Vrch koláča posypeme nasekanými vlašskými orechmi a dáme piecť.

  • Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 15 minút, potom teplotu znížime na 170 stupňov a pečieme ešte 10 - 15 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach