Jemný orechový korpus s lahodným mascarpone krémom!

Reklamy

Výborný koláčik, ktorým určite nik nepohrdne!

RECEPT

Jemný orechový korpus s lahodným mascarpone krémom!

Výborný koláčik, ktorým určite nik nepohrdne!

INGREDIENCIE na korpus

  • 5 vajec

  • 150g kryštálový cukor

  • 150g mleté vlašské orechy

  • 1bal. prášok do pečiva

  • 1čl kakao

  • 1čl vanilkový extrakt

  • štipka soli

INGREDIENCIE na krém

  • 500g mascarpone

  • 200g smotana na šľahanie

  • 150g cukor krupica

  • 1ks vanilkový cukor

  • 4PL mleté vlašské orechy

  • 1PL kakao

  • 1čl vanilkový extrakt

  • 50g nasekané vlašské orechy na ozdobu

POSTUP

  • Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme vanilkový extrakt a zmes vmiešame do snehu z bielkov a zmiešame. Pridáme kakao, mleté orechy, prášok do pečiva a zľahka premiešame.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20-25minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Mascarpone vyšľaháme, pridáme kakao, vanilkový extrakt, mleté orechy, kryštálový cukor a vyšľaháme mixérom.

  • V druhej mise si vyšľaháme šľahačku a vareškou ju zmiešame s mascarpone. Hotový krém rozotrieme na vychladnutý korpus  a posypeme nasekanými orechmi.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: @reteteusoarecuralu