Lahodné šišky neabsorbujú ani gram TUKU pokiaľ pridáte do cesta pri miesení TOTO! Pripravujem ich na tučný štvrtok
Zdieľať článok na socialných sieťach
Určite si nejedna gazdinka kladie otázku, aký recept použiť na prípravu šišiek na tučný štvrtok. Celé tajomstvo lahodných a nadýchaných šišiek spočíva v malom detaile, na ktorý často zabúdame. Vďaka nemu nebudú šišky stekať mastnotou.
Toto je posledná chvíľa na prípravu na každoročné sladké šialenstvo. Šišky sú už dlhé roky symbolom tučného štvrtku, a preto ich lákajú aj ľudia, ktorým záleží na svojej postave.
Niet sa čomu čudovať, pretože tento koláč je chutný a rozplýva sa v ústach. Šišky, najmä tie, ktoré si sami pripravíte, majú veľmi často príliš veľa tuku a nechutia tak, ako by mali. Vďaka tomuto triku budú perfektné.
Ako pripraviť šišky, ktoré neabsorbujú tuk?
Už dávno je známe, že šišky sú skutočnou kalorickou bombou, ktorá môže rýchlo narušiť váš zdravý jedálniček. Napriek tomu sa mnohí ľudia nevedia dočkať Tučného štvrtku, aby ich mohli bez výčitiek ochutnať.
Iní pozorne počítajú a dokonca súťažia s ostatnými o to, kto v ten deň zjedol najviac šišiek. Bez ohľadu na to, do ktorej skupiny patríte, ak ste aspoň raz pripravovali vyprážané šišky, veľmi dobre viete, koľko tuku spotrebujú.
Výsledkom je, že nechutia tak, ako by mali, a vy sa budete čudovať, kde ste urobili chybu.
Naše mamy a staré mamy pridávali pri miesení cesta trochu etanolu, alebo inak alkoholu, aby sa zabránilo vstrebávaniu tuku. Mnoho ľudí stále používa túto metódu, ale naozaj funguje?
Etanol reaguje s bielkovinami v ceste na šišky, čo znamená, že sa nezlepia. Cesto je vďaka nemu jemné a hladké, presne také má byť upečené.
Počas vyprážania vytlačí zo šišiek olej , vďaka čomu absorbujú menej tuku. Pri príprave šišiek však kľúčovú úlohu nehrá etanol, ale voda! Pri vyprážaní je jej viac, čiže aby bol babský trik naozaj účinný, museli by ste do cesta pridať oveľa viac ako pohár etanolu.
Aký je spôsob, ako „zdietniť“ šišky?
Kľúčom k úspechu, teda aby z našich šišiek nepokvapkával tuk, je teplota oleja a jeho kvalita. Je to mimoriadne dôležité, pretože zvyčajne tomu venuje pozornosť len málo ľudí a zameriava sa iba na recept.
Na meranie sa vám bude hodiť teplomer a ideálna teplota tuku je medzi 170 a 180 stupňami Celzia. Mnoho ľudí zdôrazňuje, že pravé šišky by sa mali vyprážať na bravčovej masti, ktorá im tiež bráni absorbovať tuk ako špongie.
Po vyprážaní šišiek nezabudnite odsať prebytočný tuk papierovou utierkou, čo je mimoriadne dôležité ihneď po upečení. Vďaka tomu budú šišky mäkké a nadýchané a predovšetkým dokonale prepečené zvonku aj zvnútra.
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!