Jednoduchý, no výborný koláčik, kvôli ktorému nemusíte zahrievať rúru!

Reklamy

Lahodný čokoládový dezert, ktorý stojí za to vyskúšať!

RECEPT

Jednoduchý, no výborný koláčik, kvôli ktorému nemusíte zahrievať rúru!

Lahodný čokoládový dezert, ktorý stojí za to vyskúšať!

INGREDIENCIE na krém

  • 400g BB keksy(alebo iné)

  • 600g kyslá smotana

  • 200g kryštálový cukor

  • 100g maslo

  • 60g hladká múka

  • 3 vajcia

  • 1 vanilínový cukor

INGREDIENCIE na polevu

  • 100g kryštálový cukor

  • 40g kakao

  • 150g kyslá smotana

  • 60g maslo

POSTUP

  • V hrnci si metličkou zmiešame múku, cukor a vajíčka.

  • Pridáme kyslú smotanu a opäť vymiešame metličkou.

  • Za stáleho miešania varíme na miernom ohni do zhustnutia.

  • Po odstavení pridáme vanilínový cukor, maslo a vymiešame na hladký krém.

  • Do formy dáme papier na pečenie a poukladáme spodnú vrstvu z BB keksov.

  • Na keksy natrieme pripravený krém a opäť poukladáme keksy.

  • Takto striedavo vrstvíme, kým sa nám neminie krém.

  • Posledná vrstva bude z BB keksov, na ktorú vylejeme polevu.

  • Do hrnca dáme kakao, cukor, kyslú smotanu a za stáleho miešania privedieme k varu.

  • Odstavíme z ohňa, pridáme maslo a rozmixujeme do hladka.

  • Pripravenú polevu nalejeme na tortu a dáme chladiť na 2-3 hodiny.

  • Dobrú chuť!