Skvelý recept, ktorý si zamiluje celá rodina LASAGNE S BRAVČOVÝM MÄSOM! Vynikajúce jedlo, na ktorom si vždy pochutíme!

Publikované: 19 januára 2024Prečítané: 654Značky: , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Skvelý recept, ktorý si zamiluje celá rodina LASAGNE S BRAVČOVÝM MÄSOM

Vynikajúce jedlo, na ktorom si vždy pochutíme!

RECEPT

Skvelý recept, ktorý si zamiluje celá rodina LASAGNE S BRAVČOVÝM MÄSOM!
Vynikajúce jedlo, na ktorom si vždy pochutíme!

INGREDIENCIE

  • 150g tvrdý syr

  • 300g cestoviny lasagne

  • 500g mleté bravčové mäso

  • 500ml paradajkový pretlak

  • 1 cibuľa

  • 1 cesnak

  • 1ČL soľ

  • 1/2ČL sušená bazalka

  • 1/4ČL oregano

  • štipka mletého čierneho korenia

  • bešamel

    200ml smotana na varenie

    300ml polotučné mlieko

    40g hladká múka

    20g maslo

    štipka soli + štipka nastrúhaného muškátového orieška

POSTUP ragú

  • Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na troche oleja. Pridáme mleté mäso, soľ, korenie a opekáme.

  • Prilejeme paradajkový pretlak a dusíme 15 - 20 minút. Pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, bazalku, oregano a zmiešame.

POSTUP bešamel

  • Na mierno ohni rozpustíme maslo, nastrúhame trošku muškátového orieška pridáme štipku soli.

  • Pridáme múku a za stáleho miešania pridáme zmiešané mlieko so smotanou. Miešame pokým sa nám vytvorí hladký krém.

POSTUP vrstvenia

  • Lasagne, ragú a bešamel rozdelíme na 4 časti.

  • Do hlbokého plechu alebo zapekacej nádoby poukladáme prvú vrstvu lasagni.

  • Na lasagne nalejeme časť ragú a potom rovnomerne navrstvíme bešamel.

  • Takto pokračujeme ešte 3krát a nakoniec posypeme postrúhaným syrom.

  • Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 40 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!