Výborný obed či večera, pripravený raz-dva „pečené zemiaky s rozmarínom“!
Nenáročné, sýte jedlo, na ktorom si všetci pochutíme!

RECEPT

Výborný obed či večera, pripravený raz-dva "pečené zemiaky s rozmarínom"!
Nenáročné, sýte jedlo, na ktorom si všetci pochutíme!

INGREDIENCIE

  • 1kg zemiaky

    Reklamy
  • 1hlava cesnak

  • 4PL olivový olej

  • 1ČL soľ

  • tymián, rozmarín, provensálske bylinky

  • Petržlenová vňať, pažítka na posypanie

POSTUP

  • Zemiaky dôkladne umyjeme.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie, naukladáme naň umyté zemiaky.

  • V miske si zmiešame olej s polovicou prelisovaných strúčikov cesnaku.

  • Pridáme soľ, koreniny podľa chuti a dobre premiešame.

  • Olejovú zmes vylejeme na zemiaky na plechu.

  • Na vrch poukladáme zvyšné neolúpané strúčiky cesnaku a vetvičky rozmarínu.

  • Pečenie pri teplote 180 stupňov približne 30 - 40 minút, kým nie sú mäkké.

  • Zemiaky občasne polejeme olejovou zmesou z dna plechu.

  • Pred podávaním posypeme bylinkami.

  • Dobrú chuť!