Jeden z našich najobľúbenejších dezertov, ktoré nesmú chýbať počas výnimočných dní „MEDOVÝ KRÉMEŠ“

Publikované: 31 decembra 2023Prečítané: 4514Značky: , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Jeden z našich najobľúbenejších dezertov, ktoré nesmú chýbať počas výnimočných dní „MEDOVÝ KRÉMEŠ“

Vynikajúci, lahodný koláčik, ktorý všetci poznajú a u nás všetci zbožňujú!

RECEPT

Jeden z našich najobľúbenejších dezertov, ktoré nesmú chýbať počas výnimočných dní "MEDOVÝ KRÉMEŠ"

Vynikajúci, lahodný koláčik, ktorý všetci poznajú a u nás všetci zbožňujú!

INGREDIENCIE na cesto

  • 300g hladká múka

  • 100g práškový cukor

  • 50g maslo

  • 30g tekutý med

  • 20ml rum

  • 2 vajcia

  • 1čl sóda bikarbóna

INGREDIENCIE na krém

  • 1l mlieko

  • 200g kryštálový cukor

  • 100g zlatý klas

  • 5 vajec

  • 1 vanilínový cukor

  • štipka soli

INGREDIENCIE na 2 krém - šľahačku

  • 1l smotana na šľahanie

  • 30g práškový cukor

POSTUP

  • Všetky suroviny dáme do kuch. robota a vymiesime hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme hodinu v chladničke odpočívať.

  • Potom cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti, rozvaľkáme na pomúčenom papieri na pečenie na veľkosť plechu(30x20). Vyvaľkané cesto preložíme na plech a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 minút.

  • Rovnakým spôsobom upečieme aj druhé cesto.

  • Na krém dáme mlieko do hrnca, privedieme k varu. V nádobe vymiešame zlatý klas so žĺtkami a polovicou cukru(100g) a vanilínovým cukrom, k zmesi prilejeme trochu horúceho mlieka, dobre premiešame a vlejeme späť do hrnca k mlieku. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

  • Bielky so štipkou soli a zvyšným cukrom vyšľaháme. Hotový horúci puding prilejeme k vyšľahaným bielkom a zmiešame. Pripravený krém natrieme na upečený, vychladnutý plát a dáme do chladničky stuhnúť.

  • Smotanu si vyšľaháme s práškovým cukrom dotuha da nanesieme na vychladnutý pudingový krém. Prikryjeme druhým upečeným, vychladnutým plátom a necháme aspoň hodinu v chladničke.

  • Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: bukvarche.com

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!