Bábovkou nikdy nič nepokazíme, no v tomto recepte jej tvarohová plnka dodá ešte lepšiu chuť.

Reklamy

Určite vyskúšajte, nebudete ľutovať!

RECEPT

Bábovkou nikdy nič nepokazíme, no v tomto recepte jej tvarohová plnka dodá ešte lepšiu chuť.

Určite vyskúšajte, nebudete ľutovať!

INGREDIENCIE na cesto

  • 350g mrkva

  • 280g kryštálový cukor

  • 250ml rastlinný olej

  • 250g polohrubá múka

  • 200g mandľová múka

  • 4 vajcia

  • 1PL mletá škorica

  • 1 prášok do pečiva

INGREDIENCIE na plnku

  • 300g tvaroh

  • 100g práškový cukor

  • 1 vajce

  • 1 vanilkový cukor

  • 1ČL kukuričný škrob

INGREDIENCIE na polevu

  • 100g jemný tvaroh

  • 3PL práškový cukor

  • 2PL mäkké maslo

  • 2PL citrónová šťava

POSTUP

  • Pripravíme si cesto. Olúpeme mrkvu a nastrúhame ju natenko na strúhadle. V mise zmiešame nastrúhanú mrkvu s mandľovou múkou, cukrom a škoricou.

  • Pridáme prášok do pečiva, vajcia, polohrubú muku a olej. Všetko dobre spolu premiešame. Cesto je také hustejšie.

  • Plnku si urobíme zmiešaním tvarohu s vajcom a vanilkovým cukrom. Všetko spolu vymiešame a nakoniec pridáme lyžičku kukuričného škrobu a premiešame.

  • Formu na bábovku si vymastíme maslom a vysypeme hladkou múkou. Pripravené cesto si rozdelíme na 2 časti. Jednu časť vylejeme rovnomerne do formy na bábovku. Budete to musieť trošku uhladiť vareškou.

  • Na to navrstvíme tvarohovú plnku. A nakoniec na vrch uhladíme druhú časť cesta.

  • Pečieme v rozohriatej rúre na 175 stupňov približne hodinu, čas je orientačný lebo každá rúra pečie inak. Po upečení vyberieme bábovku a necháme úplne vychladnúť.

  • Polevu si vyrobíme zmiešaním mäkkého až trochu roztopeného masla s cukrom a tvarohom. Citrónovou šťavou docielime žiadanú riedkosť.

  • Na záver už len bábovku polejeme pripravenou polevou. Ešte môžeme ozdobiť ovocím, prípadne posypom.

  • Dobrú chuť!