Tento koláč si zamilujete, iný nebudete chcieť. Kyslá smotana je výborná pri varení, pečení, šalátoch, prosto všade 😊

Reklamy

Ako deti sme si ju zmiešali len s vanilkovým cukrom a pochúťka bola na svete.

Ale späť k tomuto lahodnému, mäkkému, sladkému pokušeniu. Pripravte si tento chutný jablkový koláč s kyslou smotanou, určite neoľutujete!

RECEPT

Tento koláč si zamilujete, iný nebudete chcieť. Kyslá smotana je výborná pri varení, pečení, šalátoch, prosto všade 😊

Ako deti sme si ju zmiešali len s vanilkovým cukrom a pochúťka bola na svete.

Ale späť k tomuto lahodnému, mäkkému, sladkému pokušeniu. Pripravte si tento chutný jablkový koláč s kyslou smotanou, určite neoľutujete!

INGREDIENCIE

  • 120g polohrubá múka

  • 100g kryštálový cukor

  • 50g maslo

  • 1 vajce

  • 1 kyslá smotana(150g)

  • 1ČL prášok do pečiva

  • 2-3 jablká

POSTUP

  • Do sklenenej zapekacej misy si dáme maslo izbovej teploty a zmiešame ho s vajcom, cukrom a smotanou.

  • Preosejeme si múku, pridáme do nej prášok do pečiva, vmiešame do misy so surovinami a pomocou metličky poriadne vymiešame, môžeme použiť aj mixér.

  • Cesto by nemalo mať žiadne hrudky a konzistencia by mala byť ako hustá kyslá smotana.

  • Jablká zbavíme šupky, vykrojíme jadro a nakrájame na tenké pásiky. Nakrájané jablká poukladáme do misy a ponoríme ich do cesta.

  • Pečieme približne 30 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.

  • Po upečení necháme vychladnúť a lahodný koláčik máme hotový!

  • Dobrú chuť!