Jemná, lahodná pomazánka z pečenej mrkvy, ktorá chutí naozaj výborne!

Reklamy

Vyskúšajte jeden z našich najobľúbenejších receptov na mrkvovú nátierku.

RECEPT

Jemná, lahodná pomazánka z pečenej mrkvy, ktorá chutí naozaj výborne!

Vyskúšajte jeden z našich najobľúbenejších receptov na mrkvovú nátierku.

INGREDIENCIE

  • 4 veľké mrkvy

  • 130g tučný tvaroh

  • 2PL olivový olej

  • citrónová šťava z 1/2 citróna

  • 1ČL soľ

  • čierne korenie podľa chuti

POSTUP

  • Mrkvu si očistíme a nakrájame na kolieska.

  • Do misy dáme nakrájanú mrkvu, pridáme olivový olej a dobre premiešame.

  • Pripravenú mrkvu rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

  • Upečenú mrkvu rozmixujeme najemno s tvarohom, citrónovou šťavou a soľou.

  • Dochutíme korením, čerstvými bylinkami.

  • Natrieme na chlebík alebo bagetu a môžeme podávať.

  • Dobrú chuť!