Škoricovo-tekvicové muffiny s lahodnou smotanovou polevou – chutné koláčiky, ktoré Vás určite nadchnú svojou chuťou!

Publikované: 13 novembra 2023Prečítané: 437Značky: , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Voňavé, škoricovo-tekvicové muffiny, ktoré Vás určite nadchnú svojou chuťou.

Pripravte si tieto chutné, vláčne mini koláčiky, ktoré potešia Vaše chuťové poháriky.

RECEPT

Voňavé, škoricovo-tekvicové muffiny, ktoré Vás určite nadchnú svojou chuťou.

Pripravte si tieto chutné, vláčne mini koláčiky, ktoré potešia Vaše chuťové poháriky.

INGREDIENCIE na muffiny

  • 400g maslová tekvica

  • 350g trstinový cukor

  • 300g hladká múka

  • 170ml panenský olivový olej

  • 4 vajcia

  • 2ČL mletá škorica

  • 2ČL kypriaci prášok

  • hrsť vlašských orechov

  • soľ

INGREDIENCIE na polevu

  • 150g kyslá smotana

  • 3PL práškový cukor

  • dreň z vanilkového lusku

  • šťava z 1 citrónu

  • nastrúhaná kôra z mandarinky a citrónu

POSTUP

  • Tekvicu si olúpeme, nakrájame a rozmixujeme v mixéri s cukrom a vajciami. Pridáme štipku soli, múku zmiešanú s práškom do pečiva a zľahka zmiešame.

  • Nakoniec pridáme olej, škoricu, pomleté vlašské orechy a rozmixujeme do hladka.

  • Formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami a naplníme ich pripraveným cestom. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

  • Po upečení necháme muffiny vychladnúť a pripravíme si polevu.

  • Všetky suroviny na polevu dohromady zmiešame a polejeme vychladnuté muffiny.

  • Ozdobíme cukrovými posypmi, kandizovaným ovocím alebo nasekanými orechmi.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!