Fantastický obed či večera, pripravená raz-dva.

Reklamy

Vynikajúce pečené plnené batáty, ideálna ľahšia večera, na ktorej si všetci pochutíte.

RECEPT

Fantastický obed či večera, pripravená raz-dva.

Vynikajúce pečené plnené batáty, ideálna ľahšia večera, na ktorej si všetci pochutíte.

INGREDIENCIE

  • 4 batáty

  • 200g feta

  • 2 mrkvy

  • 2PL olivový olej

  • jarná cibuľka, bylinky podľa chuti

  • soľ, korenie

POSTUP

  • Batáty umyjeme, popicháme vidličkou a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 80 stupňov približne 40 minút.

  • Potom batáty pokrájame na polovicu, čiastočne vydlabeme stred a dáme ho do misy.

  • Mrkvu očistíme, nastrúhame alebo nakrájame nadrobno a opečieme na panvici s olejom. Pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku alebo bylinky podľa chuti.

  • Osolíme, okorením a dobre premiešame.

  • Nakoniec pridáme polovicu fety a vydlabanú dužinu z batátov.

  • Dobre premiešame a pripravenou zmesou naplníme batáty.

  • Pečieme v rúre ešte približne 10 minút.

  • Po upečení horúce batáty posypeme zvyšnou fetou a môžeme podávať.

  • Dobrú chuť!