Jemný kakaový korpus s maslovým krémom, čokoládou a orechmi!
Jednoduchý, no veľmi chutný kakaový dezert, ktorý stojí za to vyskúšať!

RECEPT

Jemný kakaový korpus s maslovým krémom, čokoládou a orechmi!
Jednoduchý, no veľmi chutný kakaový dezert, ktorý stojí za to vyskúšať!

INGREDIENCIE na cesto

  • 300g hladká múka

    Reklamy
  • 400ml mlieko

  • 150g kryštálový cukor

  • 150g trstinový cukor

  • 120ml olej

  • 80g kakao

  • 2 vajcia

  • 2 žĺtky

  • 2ČL prášok do pečiva

  • 1ČL jedlá sóda

  • 1ČL soľ

  • 1PL vanilkový extrakt

INGREDIENCIE na krém

  • 500g práškový cukor

  • 120g zmäknuté maslo

  • 120ml mlieko

  • 50g kakao

  • štipka soli

  • 200g čokoláda + nasekané orechy na ozdobu

POSTUP

  • Do misy preosejeme múku, kakao, kypriaci prášok a zmiešame. Pridáme sódu, štipku soli, hnedý a biely cukor a premiešame.

  • V druhej mise zmiešame metličkou vajcia, žĺtky, vanilkový extrakt a olej.

  • Tekutú zmes prilejeme k sypkým surovinám a všetko dohromady zmiešame.

  • V hrnci ohrejeme mlieko, tesne pred privedením k varu ho postupne prilievame ku kakaovej zmesi. Vznikne nám hladké cesto.

  • Cesto rozdelíme na 2 časti a upečieme si 2 korpusy. Polovicu pripraveného cesta nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 - 35 minút. Rovnako upečieme aj druhý korpus. Korpusy necháme vychladnúť a pripravíme si krém.

  • Zmiešame preosiaty práškový cukor, kakao a soľ.

  • Maslo si vyšľaháme do penista a postupne k nemu zašľaháme zmiešaný cukor s kakaom. Nakoniec po lyžiciach prišľaháme mlieko v takom množstve, aby nám vznikol pevný, dobre roztierateľný krém.

  • Na korpus natrieme pripravený krém, priložíme druhým korpusom a mierne pritlačíme.

  • Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu a polejeme ňou pripravenú tortu. Ozdobíme nasekanými orechmi, kúskami čokolády a necháme vychladnúť.

  • Dobrú chuť!