Výborný obed, na ktorom si pochutí celá rodina „plnené kuracie závitky v lahodnej smotanovo-hubovej omáčke“!
Reklamy
RECEPT
Výborný obed, na ktorom si pochutí celá rodina "plnené kuracie závitky v lahodnej smotanovo-hubovej omáčke"!
Výborný obed, na ktorom si pochutí celá rodina „plnené kuracie závitky v lahodnej smotanovo-hubovej omáčke“!
Výborný obed, na ktorom si pochutí celá rodina "plnené kuracie závitky v lahodnej smotanovo-hubovej omáčke"!
kuracie prsia (alebo morčacie)
80g sušených (alebo čerstvých) húb
2 vajcia
olej
soľ, korenie podľa chuti (bylinky)
časť húb + vývar z nich
šťava z upečených závitkov
1 cibuľa
1PL hladká múka
2PL smotana
1 strúčik cesnaku
soľ, korenie podľa chuti
Najskôr si pripravíme mäso. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky. Osolíme, okoreníme podľa chuti a necháme chvíľku postáť.
Sušené huby zalejeme malým množstvom vody a povaríme 3 - 5 minút. Zlejeme ich z vody, vývar nevylejeme, použije sa do omáčky. (Ak použijete čerstvé huby, smažte ich, kým nezhnednú)
Na plech s papierom na pečenie poukladáme pripravené závitky a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.
Hotové závitky vyberieme z alobalu a šťavu, ktorá sa nazbierala vo vnútri, nalejeme do misky(použijeme do omáčky).
Pripravíme si omáčku. Cibuľu si nakrájame nadrobno, opražíme na oleji, pridáme zvyšné huby a pár minút restujeme. Pridáme lyžicu múky, dôkladne premiešame a prilejeme vývar z húb a šťavu z mäsa.
Keď omáčka začne hustnúť, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, soľ a korenie podľa chuti. Po 5 minútach pridáme smotanu a na miernom ohni dusíme ešte 5 minút a omáčka je hotová!
Do zapekacej misy naukladáme závitky, prelejeme pripravenou omáčky, prekryjeme alobalom, pečieme v rúre ešte 10 - 15 minút(180 stupňov) a máme hotovo!
Dobrú chuť!
Nechajte sa inšpirovať! Každý týždeň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
* Súhlasím so zásadami ochrany osobných údajov.