Výborný obed, na ktorom si pochutí celá rodina „plnené kuracie závitky v lahodnej smotanovo-hubovej omáčke“!

Reklamy

RECEPT

Výborný obed, na ktorom si pochutí celá rodina "plnené kuracie závitky v lahodnej smotanovo-hubovej omáčke"!

INGREDIENCIE

  • kuracie prsia (alebo morčacie)

  • 80g sušených (alebo čerstvých) húb

  • 2 vajcia

  • olej

  • soľ, korenie podľa chuti (bylinky)

INGREDIENCIE na omáčku

  • časť húb + vývar z nich

  • šťava z upečených závitkov

  • 1 cibuľa

  • 1PL hladká múka

  • 2PL smotana

  • 1 strúčik cesnaku

  • soľ, korenie podľa chuti

POSTUP

  • Najskôr si pripravíme mäso. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky. Osolíme, okoreníme podľa chuti a necháme chvíľku postáť.

  • Sušené huby zalejeme malým množstvom vody a povaríme 3 - 5 minút. Zlejeme ich z vody, vývar nevylejeme, použije sa do omáčky. (Ak použijete čerstvé huby, smažte ich, kým nezhnednú)

  • Na panvici s troškou oleja si z vajec, asi z polovice húb a byliniek pripravíme placku. Necháme vychladnúť a nakrájame na pásiky. Na každý plátok kuracích pŕs opatrne dáme plátok pripravenej placky a zvinieme. Závitky zabalíme do alobalu a okraje dobre zrolujeme.

  • Na plech s papierom na pečenie poukladáme pripravené závitky a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.

  • Hotové závitky vyberieme z alobalu a šťavu, ktorá sa nazbierala vo vnútri, nalejeme do misky(použijeme do omáčky).

  • Pripravíme si omáčku. Cibuľu si nakrájame nadrobno, opražíme na oleji, pridáme zvyšné huby a pár minút restujeme. Pridáme lyžicu múky, dôkladne premiešame a prilejeme vývar z húb a šťavu z mäsa.

  • Keď omáčka začne hustnúť, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, soľ a korenie podľa chuti. Po 5 minútach pridáme smotanu a na miernom ohni dusíme ešte 5 minút a omáčka je hotová!

  • Do zapekacej misy naukladáme závitky, prelejeme pripravenou omáčky, prekryjeme alobalom, pečieme v rúre ešte 10 - 15 minút(180 stupňov) a máme hotovo!

  • Dobrú chuť!