Zobraziť väčší obrázok Vynikajúci lahodný koláčik „GAŠTANOVÉ KOCKY“ Vynikajúci lahodný koláčik „GAŠTANOVÉ KOCKY“Reklamy RECEPTVynikajúci lahodný koláčik "GAŠTANOVÉ KOCKY" INGREDIENCIE na cesto 6 žĺtok 6 bielok 12PL hladká múka 12PL práškový cukor 6PL voda 2PL kakao 1dl olej 1ks prášok do pečiva štipka soli INGREDIENCIE na 1. krém 500g gaštanové pyré 300ml mlieko 200g zmäknuté maslo 150g práškový cukor 1 vanilkový puding rum INGREDIENCIE na 2.krém 300ml smotana na šľahanie 2bal. stužovač 1PL práškový cukor čokoláda na ozdobu POSTUP V mise si zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a štipku soli. Žĺtky s cukrom vymiešame, pomaly pridávame olej, vodu a vymiešame do penista. K žĺtkom pridáme sypké suroviny a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielok. Plech vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme pripravené cesto a upečieme. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 25 - 30 minút. 1. krém - maslo vymiešame s cukrom, pridáme gaštanové pyré a rum podľa chuti. Z mlieka a pudingu si uvaríme hustý krém, necháme vychladnúť a vmiešame do gaštanového krému. Pripravený krém natrieme na vychladnutý korpus. Smotanu, cukor a stužovač si vyšľaháme, natrieme na gaštanový krém a posypeme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť! Redakcia2023-11-07T22:37:05+01:00Tags: dezert, gaštanové, kocky, koláč, krémové, rezy, sladké, zákusok| Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho zo svojimi priateľmi! FacebookTwitterRedditLinkedInWhatsAppTelegramPinterestEmail Podobné články Lahodný, jemný, domáci vaječný likér, ktorý robíme každé Vianoce! Receptov na vaječný likér je niekoľko, toto je náš obľúbený! Jemný, vláčny koláčik ideálny ku káve či čaju „hrnčekové Raffaello“ Vyskúšajte tento jednoduchý recept na chutný čokoládový krém pripomínajúci „nutellu“! Vynikajúci čokoládový koláč s lahodnou kokosovou plnkou, ktorý sme si obľúbili! Ako spracovať zvyšné bielka z pečenia? Vďaka tejto metóde ich môžete používať pokojne pol roka