Vynikajúci koláčik „makovo-vanilkové rezy“ vhodný aj na sviatočné dni!

Publikované: 9 novembra 2023Prečítané: 11994Značky: , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Vynikajúci koláčik „makovo-vanilkové rezy“ vhodný aj na sviatočné dni alebo len tak pre radosť!

Vyskúšajte si pripraviť tento lahodný, jemný koláčik, ktorý si obľúbite!

RECEPT

Vynikajúci koláčik "makovo-vanilkové rezy" vhodný aj na sviatočné dni alebo len tak pre radosť!

Vyskúšajte si pripraviť tento lahodný, jemný koláčik, ktorý si obľúbite!

INGREDIENCIE korpus

  • 6 bielkov

  • 10PL hladká múka

  • 3PL cukor krupica

  • 5PL mletý mak

  • 3PL strúhaný kokos

  • 5PL mlieko

  • 1 prášok do pečiva

  • vanilková aróma

INGREDIENCIE na krém

  • 4 žĺtky

  • 500ml mlieko

  • 250g maslo

  • 6PL kryštálový cukor

  • 1 vanilkový puding

  • vanilková aróma

INGREDIENCIE na polevu

  • 120g horká čokoláda

  • 1PL olej

POSTUP

  • Bielka s cukrom si vyšľaháme na tuhý sneh.

  • Pridáme mak, kokos a ručne zmiešame.

  • Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a zľahka zmiešame.

  • Nakoniec pridáme mlieko, vanilkovú arómu a premiešame.

  • Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a vylejeme do nej pripravené cesto.

  • Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15 minút.

  • Po upečení necháme korpus vychladnúť a pripravíme si krém.

  • V mise si vyšľaháme žĺtky s cukrom.

  • Pridáme vanilkový puding a metličkou zmiešame.

  • Nakoniec prilejeme mlieko, vanilkovú arómu a dobre premiešame.

  • Zmes dáme na sporák a varíme na mierno ohni do zhustnutia.

  • Do vychladnutej zmesi primiešame zmäknuté maslo.

  • Keď máme krém pripravený, vychladnutý korpus si rozrežeme na 3 rovnaké časti.

  • Prvý časť korpusu natrieme polovicou krému a priložíme druhý plát korpusu.

  • Natrieme druhú polovicu plnky a priložíme tretím plátom korpusu.

  • Na vrchný korpus natrieme polevu.

  • Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s lyžicou oleja.

  • Roztopenú čokoládu rozotrieme na vrchný korpus a necháme vychladnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!