Vynikajúci koláč s lahodnou pudingovou a jablkovou plnkou, ktorým nik nepohrdne „JABLKOVÝ KRÉMEŠ“

Reklamy

Výborný dezert, vhodný aj na sviatočný stôl!

RECEPT

Vynikajúci koláč s lahodnou pudingovou a jablkovou plnkou, ktorým nik nepohrdne "JABLKOVÝ KRÉMEŠ"

Výborný dezert, vhodný aj na sviatočný stôl!

INGREDIENCIE na cesto

  • 600g polohrubá múka

  • 250g margarín/maslo

  • 50g práškový cukor

  • 2 vajcia

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 1bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na vanilkový krém

  • 500ml mlieko

  • 150g kryštálový cukor

  • 2bal. vanilkový puding v prášku

  • 2 žĺtky

  • 250g maslo

INGREDIENCIE na jablkovú plnku

  • 1,5kg jablká

  • 250ml voda

  • 2bal. vanilkový puding

  • 2PL maslo

  • 1/2čl mletá škorica

  • kryštálový cukor podľa chuti

POSTUP

  • Všetky suroviny na cesto zmiešame dohromady a rukami vypracujeme. Rozdelíme ho na 3 časti. Každú cesto si vyvaľkáme na veľkosť plechu.

  • Plech vymastíme, vysypeme múkou a postupne upečieme všetky 3 cesta, pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Necháme vychladnúť.

  • Vanilkový krém - z mlieka, cukru, pudingov a žĺtok si uvaríme hustý krém. Za občasného premiešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo izbovej teploty.

  • Jablková plnka - jablká očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle a podusíme v hrnci s maslom, cukrom a škoricou. Vo vode si rozmiešame pudingy, prilejeme k jablkám a zavaríme. Jablkovú plnku necháme vychladnúť.

  • Na vychladnutý plát navrstvíme jablkovú plnku, priložíme druhý plát, navrstvíme a zarovnáme pudingový krém a nakoniec priložíme tretí plát. Necháme pár hodín stuhnúť v chladničke a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: webcukraszda.hu