Vynikajúci kakaový dezert so šľahačkou a čokoládou!

Reklamy

Tento koláč je dokonalá kombinácia lahodného smotanového krému a čokoládovej chuti!

RECEPT

Vynikajúci kakaový dezert so šľahačkou a čokoládou!

Tento koláč je dokonalá kombinácia lahodného smotanového krému a čokoládovej chuti!

INGREDIENCIE na korpus

  • 5 vajec

  • 5PL kryštálový cukor

  • 5PL hladká múka

  • 3PL kakao

  • 1bal. prášok do pečiva

  • štipka soli

  • SIRUP na poliatie: 200ml voda + 50g cukor + 2PL rum

INGREDIENCIE na krém

  • 250ml smotana na šľahanie

  • 2PL práškový cukor

  • 2PL kakao

INGREDIENCIE na čokoládovú polevu

  • 90g čokoláda

  • 130ml smotana na šľahanie

INGREDIENCIE na šľahačku

  • 250ml smotana na šľahanie

  • 1 vanilínový cukor

  • 1PL práškový cukor

  • 1 stužovač šľahačky

POSTUP

  • Vajcia s cukrom a štipkou soli vyšľaháme od peny. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom a vareškou premiešame dohromady.

  • Plech(20x30) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút a po upečení necháme vychladnúť.

  • Pripravíme sirup - do hrnca dáme vodu, cukor, rum, privedieme k varu a necháme vychladnúť.

  • Na kakaový krém vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme kakao a vymiešame do hladka.

  • Poleva - v hrnci zohrejeme smotanu(neprivedieme k varu), odstavíme, do horúcej pridáme nalámanú čokoládu, miešame kým sa čokoláda rozpustí a zmes necháme vychladnúť.

  • Upečený vychladnutý korpus vodorovne rozrežeme na 2 pláty. Spodný plát pokvapkáme sirupom, natrieme kakaový krém, priložíme vrchný plát, pokvapkáme sirupom a rozotrieme čokoládovú polevu.

  • Smotanu s cukrom a stužovačom vyšľaháme a natrieme na vrch koláča. Odložíme aspoň na 3h do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: kiloretete.ro