Kombinácia vláčneho cesta, ovocia a citrónovej pusinky je naozaj vynikajúca!

Reklamy

Tento koláčik rozhodne vyskúšajte, lebo tá chuť je fantastická!

RECEPT

Kombinácia vláčneho cesta, ovocia a citrónovej pusinky je naozaj vynikajúca!

Tento koláčik rozhodne vyskúšajte, lebo tá chuť je fantastická!

INGREDIENCIE na cesto (menší plech)

  • 350g čučoriedky

  • 250g hladká múka

  • 250g práškový cukor

  • 200g maslo

  • 4 bielky

  • 1čl nastrúhaná citr. kôra

  • 1 vanilínový cukor

  • 1/2 balíčka prášok do pečiva

INGREDIENCIE bezé

  • 3 bielky

  • 120g krupicový cukor

  • 2PL citrónová šťava

  • 2PL solamyl

POSTUP

  • Zmäknuté maslo vymiešame do penista s práškovým cukrom, vanilkou a citrónovou kôrou.

  • Z bielkov vyšľaháme sneh. Do snehu pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a primiešame k maslu.

  • Plech vymastíme, vysypeme múkou a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.

  • Na vrch cesta poukladáme čučoriedky a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.

  • Zatiaľ si pripravíme polevu.

  • Z bielkov a cukru ušľaháme pevný sneh, pridáme citrónovú šťavu, solamyl a premiešame.

  • Zmes rozotrieme na zapečený koláč a pečieme ešte 20 minút pri teplote 160 stupňov.

  • Po upečení necháme koláč vychladnúť, nakrájame a môžeme podávať!

  • Dobrú chuť!