Chutný, nadýchaný makový chlebíček, ktorý vynikajúco dopĺňa svieža citrónová poleva.

Reklamy

Starý, no obľúbený koláčik, ideálny k šálke kávy či čaju.

RECEPT

Chutný, nadýchaný makový chlebíček, ktorý vynikajúco dopĺňa svieža citrónová poleva.

Starý, no obľúbený koláčik, ideálny k šálke kávy či čaju.

INGREDIENCIE na cesto

  • 300g polohrubá múka

  • 300ml mlieko

  • 200g mak

  • 150g trstinový cukor

  • 50ml olej

  • 1 vajce

  • 1/2 prášok do pečiva

INGREDIENCIE na polevu

  • 1 citrón

  • 120g práškový cukor

  • 1PL horúca voda

POSTUP

  • Do misy si preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pridáme cukor, mak a zmiešame.

  • Prilejeme mlieko, olej, pridáme vajce a vymiešame hladké cesto.

  • Podlhovastú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou.

  • Pripravené cesto nalejeme do formy a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút(môžeme sa presvedčiť špáradlom). Po upečení necháme vychladnúť.

  • Medzitým si pripravíme polevu.

  • Do misky si vytlačíme šťavu z citróna, pridáme cukor, teplú vodu a miešame, kým sa rozpustí cukor. Ak je poleva príliš hustá, pridáme ešte trošku teplej vody.

  • Pripravenú polevu vylejeme na vychladnutý makový bochníček a máme hotovo!

  • Dobrú chuť!