Vynikajúca kórejská cuketa s mrkvou a červenou paprikou!

Reklamy

Pripravte si túto lahodnú pochúťku, ktorá je ideálna na zimnú zásobu, no oceníte ju počas celého roka!

RECEPT

Vynikajúca kórejská cuketa s mrkvou a červenou paprikou!

Pripravte si túto lahodnú pochúťku, ktorá je ideálna na zimnú zásobu, no oceníte ju počas celého roka!

INGREDIENCIE

  • 1,5kg cuketa

  • 3ks mrkva

  • 3ks paprika

  • 1 cesnak

  • 1 feferónka

  • 80ml olej

  • 4PL ocot

  • 1PL cukor

  • 1čl mletá paprika

  • 1/2 zväzku bazalky

  • soľ

  • koriander

POSTUP

  • Cuketu, mrkvu si nastrúhame na strúhadle. Papriku nakrájame na tenké pásiky.

  • Do misy dáme pripravenú zeleninu, posypeme cukrom, pridáme soľ, koriander, feferónku, mletú papriku, ocot a premiešame.

  • Na panvici si zohrejeme rastlinný olej.

  • K zeleninovej zmesi pridáme pretlačený cesnak, zohriaty olej a všetko dohromady dôkladne premiešame. Necháme marinovať 3 hodiny, zelenina pustí šťavu.

  • Potom natlačíme zeleninu do sterilizovaných pohárov, zalejeme ju šťavou a zatvoríme viečkami.

  • Do veľkého hrnca dáme na dno utierku, poukladáme doň naplnené poháre a zalejeme vodou.

  • Privedieme k varu a sterilizujeme cca 15 minút. Poháre vyberieme, poutierame, otočíme hore dnom a zabalíme do utierok alebo deky a necháme ich vychladnúť.

  • Skladujeme na chladnom, tmavom mieste.

  • Dobrú chuť!