Kombinácia tvarohu a čučoriedok je vždy dobrá voľba!

Reklamy

Recept na výborný, vláčny tvarohovo-čučoriedkový koláč!

RECEPT

Kombinácia tvarohu a čučoriedok je vždy dobrá voľba!

Recept na výborný, vláčny tvarohovo-čučoriedkový koláč!

INGREDIENCIE korpus

  • 100g hladká múka

  • 60g maslo

  • 1 vajce

  • 2PL kryštálový cukor

  • 1/2čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE plnka

  • 500g tvaroh

  • 250g mascarpone  (alebo ricotta)

  • 130g kryštálový cukor

  • 2 vajcia

  • 1 vanilkový puding

  • 1 vanilínový cukor

  • 250g čučoriedky

POSTUP

  • Múku preosejeme, pridáme cukor, prášok do pečiva a zmiešame. Potom pridáme na kocky nakrájané maslo, žĺtok a vypracujeme cesto. Ak sa cesto ešte drobí, pridáme časť bielka.

  • Keď máme hotové hladké cesto, tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme a dáme na dno pripravenej formy.

  • Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 15 - 20 minút.

  • Tvaroh, mascarpone a cukor rozmixujeme, pridáme vanilínový cukor, puding a premiešame. Nakoniec po jednom vmiešame vajcia.

  • Na predpečený koláč rozotrieme pripravenú plnku, na vrch posypeme čučoriedky a dáme ešte dopiecť.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 - 20 minút, potom znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme ešte 15 minút.

  • Po upečení necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!