Kombinácia tvarohu a čučoriedok je vždy dobrá voľba!
Reklamy
Recept na výborný, vláčny tvarohovo-čučoriedkový koláč!
RECEPT
Kombinácia tvarohu a čučoriedok je vždy dobrá voľba!
Recept na výborný, vláčny tvarohovo-čučoriedkový koláč!
Kombinácia tvarohu a čučoriedok je vždy dobrá voľba!
Recept na výborný, vláčny tvarohovo-čučoriedkový koláč!
Kombinácia tvarohu a čučoriedok je vždy dobrá voľba!
Recept na výborný, vláčny tvarohovo-čučoriedkový koláč!
100g hladká múka
60g maslo
1 vajce
2PL kryštálový cukor
1/2čl prášok do pečiva
500g tvaroh
250g mascarpone (alebo ricotta)
130g kryštálový cukor
2 vajcia
1 vanilkový puding
1 vanilínový cukor
250g čučoriedky
Múku preosejeme, pridáme cukor, prášok do pečiva a zmiešame. Potom pridáme na kocky nakrájané maslo, žĺtok a vypracujeme cesto. Ak sa cesto ešte drobí, pridáme časť bielka.
Keď máme hotové hladké cesto, tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme a dáme na dno pripravenej formy.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 15 - 20 minút.
Tvaroh, mascarpone a cukor rozmixujeme, pridáme vanilínový cukor, puding a premiešame. Nakoniec po jednom vmiešame vajcia.
Na predpečený koláč rozotrieme pripravenú plnku, na vrch posypeme čučoriedky a dáme ešte dopiecť.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 - 20 minút, potom znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme ešte 15 minút.
Po upečení necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Nechajte sa inšpirovať! Každý týždeň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
* Súhlasím so zásadami ochrany osobných údajov.